Kryptosekken - Beregn skatt på Bitcoin og Kryptovaluta Beregn skatt på Kryptovaluta Kryptosekken
Logg inn

Hvorfor er beholdningen feil?

Sist oppdatert: 2022-07-02

Beholdningen som vises er en utregning av alle transaksjoner du har registret på Kryptosekken, bortsett fra Overføringer. Dette er viktig å få med seg: En Overføring endrer IKKE beholdningen. En Overføring har ingen relevans i skattesammenheng, og vi behandler den ikke (bortsett fra gebyr som gir fradrag. Det behandler vi.). En overføring regnes bare som at du flytter noe du eier fra en børs/wallet til en annen. Hvis noe annet egentlig skjedde, må dette føres opp som en egen transaksjon.

Hvis beholdningen ikke stemmer med virkeligheten, kan du sjekke følgende:

Har du importert fra alle børser og tjenester?

For å kunne gjøre en korrekt skatteberegning, må vi vite om alle transaksjoner du har hatt i kryptovaluta, helt tilbake fra begynnelsen. Du må gjøre import fra alle børser du har handlet på. Det er verdt å merke seg at Coinbase og Coinbase Pro er 2 forskjellige, og må importeres hver for seg.

Har du brukt Binance, må du både bruke API og laste opp en fil

Binance er veldige flinke til å legge til nye tjenester, men de er ikke like flinke til å få med informasjonen om dette i API/rapporter. Hva som trengs for norsk skatteberegning er nok ikke noe av det Binance prioriteres høyest.

Hvis du har kjørt Binance API-import, så må du i tillegg laste opp en ekstra fil for hvert skatteår for å få med alle transaksjoner. Det gjør du her: https://www.kryptosekken.no/regnskap/importer-csv-binanceallstatementsapihjelp

Har du handlet utenfor børs, som å selge til en venn?

Da må dette føres opp som en Handel. En Overføring Ut er ikke nok

Har du betalt med kredittkort?

Hvis du har kjøpt kryptovaluta med kredittkort, er det ikke alltid det komme med som en Handel i rapportene fra børsene. Noen ganger står det bare kryptovalutaen som en Overføring Inn. Da må du i tilfelle opprette en Handel for det manuelt. Vi har skrevet om det her: https://www.kryptosekken.no/hjelp/veiledninger/transaksjoner/foring-av-innskudd-og-uttak 

Har du deltatt i en ICO?

Da må du få inn det, som regel som en Handel. Overføringer er ikke nok.

Har du lagt inn transaksjoner for alle år?

Du kan ikke skatteberegne et år isolert. Vi må vite om alt som har skjedd tidligere også, for å kunne gjøre en korrekt skatteberegning. Du må derfor legge inn og skatteberegne alle tidligere år også.

Har du på annen måte fått eller gitt fra deg kryptovaluta?

Hvis det ikke ligger inne som en transaksjon, må det legges inn (som noe annet enn en overføring).