Føring av innskudd og uttak via bank og kredittkort

Sist oppdatert: 2024-03-23

Innskudd og uttak med bank eller kredittkort, skaper ofte forvirring og problemer. Mange tenker at dette skal registreres som Overføring inn eller Overføring ut, men i de fleste tilfeller vil det ikke være riktig.

Det er en handel

Når du overfører fra en bankkonto til eller fra utenlandske børser er det sjelden norske kroner du har på konto hos dem, det er som regel euro eller dollar. Når dette sendes via banksystemet skjer det en automatisk veksling - og det er norske kroner som kommer inn eller går ut fra kontoen din.

Når innskudd og uttak gjøres om til en annen valuta, må dette føres som en Handel.

Føring av innskudd

Vi bruker en overføring av 1000 EUR fra Sbanken til Coinbase som eksempel. Beløpet som gikk ut fra kontoen i Sbanken var 10 401 NOK.

1. Velg riktig dato og tidspunkt. Du bør bruke det du får fra børsen - ikke banken
  2. Velg type Handel
  3. Legg inn hvor mye som kom inn på børsen etter at gebyr er trukket fra
  4. Legg inn hvor mye som gikk ut fra kontoen i banken. Dette skal inkludere eventuelle gebyr banken belastet deg
  5. Ikke legg inn noe i gebyrfeltet
  6. Oppgi navn på børsen
  7. Skriv en kort kommentar om hvilken bank eller kredittkort det ble sendt fra

Føring av uttak

Vi bruker en overføring av 1500 EUR fra Coinbase til Sbanken som eksempel. Beløpet som gikk inn på kontoen i Sbanken var 15 200 NOK.

1. Velg riktig dato og tidspunkt. Du bør bruke det du får fra børsen - ikke banken
  2. Velg type Handel
  3. Legg inn hvor mye som gikk ut fra kontoen hos børsen. Det skal inkludere eventuelle gebyr som de belastet deg
  4. Legg inn hvor mye som kom inn på kontoen i banken, etter at gebyr i banken er trukket fra
  5. Ikke legg inn noe i gebyrfeltet
  6. Oppgi navn på børsen
  7. Skriv en kort kommentar om hvilken bank det ble sendt til

Hvorfor skal ikke gebyr legges inn

Vi anbefaler å ikke legge til gebyr, men heller regne det inn i totalsummene. I forhold til skatt blir resultatet det samme. Årsaken er du kan bli belastet gebyr både hos børsen og i banken. Det er ikke mulig å legge inn gebyr i forskjellig valuta på en og samme transaksjon. Derfor er det enklere å bruke totalsummene som går inn og ut.

Overføring til og fra norske børser

For norske børser (NBX og Firi) vil Overføring inn og ut være riktig type. Her overføres det NOK fra bank til børs, og du har fortsatt NOK på konto hos børsen når det kommer frem.

Det var også tilfellet for Binance i en kort periode fra slutten av 2020 til  august 2021. I denne perioden kunne du overføre norske kroner som stod på konto hos Binance. Den muligheten har de fjernet.