Kryptosekken - Beregn skatt på Bitcoin og Kryptovaluta Kryptosekken - Beregn skatt på Bitcoin og Kryptovaluta Kryptosekken
Logg inn

Forbruk

Brukerveiledning / Manuell registrering av transaksjon

Hvis du har kjøpt noe, så kan du benytte Forbruk som transaksjons-type. Det er ikke fradrag for forbruk. (Men Forbruk er en realisering. Så det vil bli gjort en utregning på om du har hatt et tap eller en gevinst gjennom perioden du har hatt kryptovalutaen, som igjen kan føre til fradrag eller skatt)

Hvis du f.eks. kjøpte 1 pizza for 0,001 BTC, så skriver du 0,001 BTC i Forbruk-boksen. Hvis du vet hva verdien på Pizzaen var i norske-kroner (f.eks. fra prislisten), skriver du det i Utgangsverdi-boksen. Du bør da skrive i notat-feltet hvordan du kom frem til den verdien. Hvis du lar utgangsverdien stå tom, slår vi opp verdien fra den dagens kurs og legger det inn.

Det er ikke mulig å legge inn Gebyr/Avgift på Forbruk. Hvis du har hatt utgifter i forbindelse med Forbruket, bør du opprette en egen Forbruk-transaksjon hvor du fører opp gebyret som Forbruk. Det er ikke fradrag for dette, men du får oppdatert beholdningen din så den er riktig.