Kryptosekken - Beregn skatt på Bitcoin og Kryptovaluta Kryptosekken - Beregn skatt på Bitcoin og Kryptovaluta Kryptosekken
Logg inn

Hvordan legge til 3.3.7 Andre fradrag i skattemeldingen

Har du hatt kostnader til Kryptosekken, regnskapsfører eller advokat i forbindelse med utfylling av skattemeldingen kan du ha krav på fradrag for dette. Kostnader forbundet med mining, for eksempel kostnader til strøm og innkjøp av hardware skal også fylles inn i dette feltet.

Merk at det kun er kostnader som har påløpt i løpet av året du leverer for som kan føres opp. Har du for eksempel kjøpt produktet "1 000 transaksjoner i skatteår 2018" fra Kryptosekken, da du i 2019 gjorde arbeidet med skattemeldingen for 2018, så må du vente med å oppgi denne kostnaden til du kan føre den i post 3.3.7 i skattemeldingen for 2019 som levers våren 2020.

Du må være forbered på å dokumentere alle fradrag du krever. Om du skal legge ved dokumentasjon sammen med skattemeldingen, eller om du vil sende den på forespørsel, må du selv avgjøre.

Steg 1: Åpne skattemeldingen i Altinn

Helt øverst finner du feltet "Gå direkte til post". Skriv inn 3.3.7 og trykk deretter på "utfør"

Steg 2: Velg riktig post

Du vil få opp en rekk valg til forskjellig varianter av 3.3.7, velg den som heter "Andre fradrag"

Steg 3: Bekreft

Bekreft ved å trykke OK. Denne type kostnader skal ikke føres i RF-1159.

Steg 4: Legg til post

Du får nå muligheten til å legge til posten i skattemeldingen. Trykk "Legg til".

Steg 5: Legg inn detaljer

Legg inn en kort beskrivelse samt beløpet. Har du flere forskjellige kostnader kan du gjenta prosessen for å legge til flere oppføringer av 3.3.7.

Etter at du trykker OK er posten lagt til skattemeldingen og vil være synlig i oversikten.