Føring av lønn mottatt i kryptovaluta

Sist oppdatert: 2024-04-28

Utbetaling av lønnsinntekt (inntekt fra arbeid) må håndteres spesielt. Dette gjelder både om det kommer i kryptovaluta eller som stablecoins.

Lønnsinntekter må både korrigeres i Kryptosekken og legges til i skattemeldingen manuelt. Registrering i skattemeldingen må gjøres selv om du bruker automatisk overføring.

Registrering i Kryptosekken

Som regel vil du ha en transaksjon registrert som en overføring inn. Om det er sendt til en wallet eller en børs, spiller ingen rolle.

Overføringer påvirker ikke beholdningen i Kryptosekken. Du må derfor endre transaksjonstypen. Den enkleste måten å gjøre dette på er høyreklikke på transaksjonen og velge “endre type til kjøp til markedspris” fra hurtigmenyen.

I skjermbildet ser vi at Type er endret fra Overføring inn til Handel. I feltet for salg er det lagt inn verdien av inntekten i norske kroner. I dette tilfellet 15790 kroner. I tillegg bør du skrive en kort kommentar i notatfeltet, hvem som har betalt lønnen og hva slags arbeid du har gjort, kan være greit å legge til en kort beskrivelse av.

Oppføring i skattemeldingen

Når skattemeldingen skal sendes inn må du i tillegg legge til oppføringer direkte i skattemeldingen. Det må du gjøre på skatteetatens siden. Dersom du bruker automatisk overføring, så må du legge inn disse opplysningene etter at du har gjort overføringen - men før du sender inn og lever til skatteetaten.

Start med å skrive Lønn i søkefeltet øverst til høyre i skattemeldingen. Velg lønn og tilsvarende ytelser og trykk eventuelt på legg til lønn og tilsvarende ytelser.

I neste skjermbilde velger du Annen arbeidsinntekt

I siste skjermbilde skriver du inn beløpet verdien av kryptoen du mottok i norske kroner, det er beløpet du får etter å ha endret overføring til Handel. 15790 NOK

Hvis du har flere utbetalinger fra samme arbeidsgiver i løpet av året kan du slå det sammen til en oppføring i skattemeldingen. Har du flere arbeidsgiver bør du legge til en oppføring for hver av dem.