Føring av direktekjøp av krypto med kredittkort

Sist oppdatert: 2024-04-28

Betaling med betalingskort (VISA / Mastercard) kan skape litt forvirring. En slik transaksjon kan være oppgitt i USD. Når du registrerer transaksjoner i Kryptosekken er det derimot NOK du skal benytte.

Det er mange tjenester som tilbyr å kjøpe kryptovaluta med direkte betaling med betalingskort. Simplex, Moonpay og Banxa er eksempler på noen av dem, men det finnes mange flere.

Det er en handel

Riktig transaksjonstype for kjøp med kredittkort er handel.

Når du betaler med betalingskort er ofte prisen du betaler oppgitt i enten EUR eller USD. Kortet ditt er derimot knyttet mot en norsk konto og du får faktura i norske kroner. Når kontoen din belastes er det med andre ord norske kroner som trekkes fra konto - selv om kjøpet opprinnelig kan være oppgitt i en annen valuta. Her gjør banken / kredittkortselskapet en automatisk veksling.

Føring av direktekjøp med betalingskort

Vi bruker et kjøp av 0,0014 BTC hos Bybit som eksempel som er betalt med et kredittkort i DNB.

1. Velg riktig dato og tidspunkt. Du bør bruke det du får fra børsen - ikke det som står på kontoutskriften fra banken
  2. Velg type Handel
  3. Legg inn det antallet kryptovaluta du mottok, etter at eventuelle gebyr er trukket fra
  4. Legg inn det antallet kroner som kontoen din ble belastet med. Det riktige tallet finner du på kontoutskriften din i nettbanken.
  5. Ikke legg inn noe i gebyrfeltet
  6. Oppgi navn på børsen eller tjenesten der kjøpet ble gjennomført
  7. Skriv en kort kommentar om hvilket kort du brukt

Hvorfor skal ikke gebyr legges inn

Beløpet i NOK, som banken belaster kontoen din, inkluderer gebyr og avgifter. Tilsvarende er antallet av krypto du mottar på på wallet eller børs også inkludert avgifter og gebyr som eventuelt er belastet i kryptovaluta. Regnestykket blir derfor feil om du legger til gebyr i tillegg. Gebyrene du betaler gir deg en høy inngangsverdi, og denne kommer til fradrag ved et fremtidig salg.