Føring av airdrops og forks

Sist oppdatert: 2024-03-23

Airdrops og er Forks er skattepliktig gevinst, enten når du mottar dem, eller når du selger dem. Hvordan gevinsten regnes ut er avhengig av hvordan transaksjonene registreres. Via import med API og CSV vil registrering variere ut i fra hvilken informasjon som er tilgjengelig fra tjenesten du importerer fra. Om du fører det manuelt kan du selve velge hvordan du legger det inn.

Airdrops og forks skattepliktig på det tidspunktet du mottar dem

Airdrops og forks skal som utgangspunkt registreres som Inntekt. Dersom det ikke finnes kurs for valutaen på det tidspunktet du mottar den, må det registreres som Erverv.

Registrer som inntekt

Registrering som Erverv

Eksempel på beregning av skattepliktig gevinst