Hvordan ha separate beholdninger av en valuta

Sist oppdatert: 2023-03-05

Kryptosekken sin oversikt over beholdning skiller ikke på hvor du har/kjøper en kryptovaluta, eller om du overfører den fra et sted til et annet. Hvis du kjøper 1 BTC på Firi og 1 BTC på NBX, så er beholdningen din 2 BTC. Hvilken du selger først avhenger ikke av hvor du kjøpte/solgte den, men hvilken beregningsmetode du velger ved skatteberegning (F.eks. FIFU eller SIFU).

Det finnes noen tilfeller hvor du kan ønske skille på beholdningen av en valuta. La oss si at den 1 BTC du kjøpte på NBX var til/for din datter Alice i dåpsgave, og at du ønsker at denne skal beholde inngangsverdien sin fra kjøpstidspunktet, og ikke blandes med alle handler du måtte gjøre av BTC.

Det finnes en --, bindestrek bindestrek,-funksjon som kan benyttes til dette. Hvis du i en Handel fører opp at du kjøper 1 BTC--ALICE, så vil Kryptosekken øke beholdingen din av BTC--ALICE. Men kurs for BTC--ALICE vil være det samme som kurs for det som står før -- , altså BTC.

Vær oppmerksom på at hvis du benyttet deg av CSV-import fra NBX for kjøpet av den 1 BTC, og så endrer Handelen til å være av 1 BTC--ALICE, og du så kjører en CSV-import fra NBX igjen på samme skatteåret, så vil ikke duplikatsjekken skjønne at er snakk om samme transaksjon, og den vil importere kjøpet av 1 BTC en gang til.