Kryptosekken - Beregn skatt på Bitcoin og Kryptovaluta Kryptosekken - Beregn skatt på Bitcoin og Kryptovaluta Kryptosekken
Logg inn

Levere endringsmelding

Sist oppdatert: 2024-03-19

Dersom du oppdager feil med tidligere års skattemelding er du pliktig til å informere skatteetaten om dette. Dette gjelder uavhengig om du har betalt for mye eller for lite skatt. I følge skatteetaten er det ingen nedre beløpsgrense - om noe er feil må du sende endringsmelding.

Endring av tidligere skattemelding skjer for et år av gangen. Har du opplysninger som skulle vært levert i 2020, er det skattemeldingen for 2020 som må endres.


Avhengig av hvilket år du skal korrigere er det forskjellige måter det skal gjøres på.

Levere ny skattemelding for 2020 via skatteetaten.no

For å gjøre det ekstra komplisert har Skatteetaten introdusert en helt ny måte å levere skattemeldingen på, men den er det ikke alle som skal bruke. Vi har laget en veiledning som gir deg svaret på hvilken type du skal benytte.

Dersom du for 2020 skal bruke den nye løsningen, skal også endringene legges inn i den. Dette gjør du ved å logge inn på Min Skatt. Her vil opplysningen som du tidligere har sendt inn ligger klare og kan endres til det som er riktige.

Levere endringsmelding 2019, 2020 og 2021 via altinn.no

Dersom du opprinnelig sendt inn skattemeldingen via altinn.no for 2021, eller du skal endre for 2020 eller 2019, må du sende endringsmelding via altinn. Skjemaet for å endre skattemelding via altinn er ikke det samme som da du opprinnelig sendte den inn men en forenklet versjon.

Benytter du vår integrasjon mot altinn fyller vi ut skjema for deg. Likevel er det viktig at du går igjennom skjemaet grundig slik at du forstår hva det er du endrer.

Endre 2018 eller tidligere år

Dersom du ønsker å rette opp mangler som gjelder tidligere år må du søke om Frivillige retting (skatteamnesti). Dette er en manuell prosess og du må bruke kontaktskjema hos skatteetaten for å sende inn dette. I slike tilfeller anbefaler vi at du enten sette deg veldig godt inn i prosessen eller bruker juridisk bistand.