Kryptosekken - Beregn skatt på Bitcoin og Kryptovaluta Kryptosekken - Beregn skatt på Bitcoin og Kryptovaluta Kryptosekken
Logg inn

Beholdning i norske kroner på børser

Sist oppdatert: 2024-03-19

Kryptosekken sporer og har kontroll på all kryptovaluta og utenlandsk valuta du eier. Norske kroner har vi ingen slik sporing på. Det er derfor viktig at du selv sørger for at dette kommer med på riktig sted i skattemeldingen.

Det fem tjenester hvor det er en aktuell problemstilling: Bare Bitcoin, Firi, Juju Krypto, NBX og K33 som alle er norske aktører. 

Beholdning i NOK anbefaler vi å legge til i skattemeldingen under Annen formue. Der legger du inn navn på tjenesten og beløpet i norske kroner du har stående på konto ved årsskiftet. Hvis du bruker flere av tjenestene legger du til flere oppføringer.

Steg 1

Øverst til høyre i Skattemeldingen finner du søkefeltet. Skriv inn Annen formue og trykk på alternativet som kommer opp øverst i listen.

 

Steg 2

Legg inn navn på tjenesten du har norske kroner hos i feltet for beskrivelse og legg inn antallet i feltet for beløp. Trykk til slutt OK for å lagre.

Steg 3

Kontroller at oppføringen stemmer via oppsummeringen på hovedsiden i skattemeldingen. Har du beholdning hos flere aktører kan trykke på Legg til annen formue uten å gå via søkefeltet.

 

Husk at det bare er antall norske kroner du skal legge inn på denne måten. Verdien er kryptovaluta, selv om den også måles i norske kroner, skal ikke legges inn på denne måten. Det er dekket opp via vanlig rapportering av kryptovaluta.